SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum

OM kód: 203051/002 | 9400 Sopron, Ferenczy János utca 7.

Intézmény logo

Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum

HírekKözérdekű adatokJUBILEUMI ÉVKÖNYVKRÉTA

Hírek

2024. ápr. 12.


CsCs

  • Iskolai élet
  • tájékoztatás

Digitális témahét 2024

2024. április 8-12. között, a digitális témahét keretében hasznos és érdekes témájú előadásokat tekintettek meg informatikus tanulóink.

Digitális témahét 2024

Dr. Baracsi Katalin internetjogász „Minden AI?! A mesterséges intelligencia - pszichológia, jog, emberi tényező” című előadásában tartalmas képet kaphattunk a technológia pozitív (oktatás, gyógyászat) és negatív (átverések, visszaélések) felhasználhatóságáról. A tanulók AI-kártyákon lévő kérdéseket beszéltek meg csoportosan és szó esett a mesterséges intelligenciát használó legújabb fejlesztésekről is.

Dr. Nyikos Bendegúz (Soproni Egyetem) „A közösségi média hatása a vásárlási szokásokra” című előadása az alsóbb évfolyamok tanulóinak szólt. Az előadás végére a tanulók jobban átlátták a hirdetések mechanizmusát és tisztább képet kaptak a téma árnyoldaláról is. Az előadó másik témája a felsőbbéveseknek szólt „Az internet sötét oldala: darkweb, influencergyárak és fizetett vélemények” címmel. Tanulóink megtudhatták, mi a különbség a deepweb és a darkweb között, hogyan „dolgoznak” az influenszerek és hogy mennyire vagyunk manipulálhatóak a netes vélemények által.

Dr. Koncz Adrienn (Soproni Egyetem) átfogó előadást tartott napjaink okos eszközeiről  „A Dolgok Internete (IoT) és az okos eszközök a mindennapi életünkben” címmel. Az okos eszközök fejlődési útjáról és az okos háztartás felépítettségéről kaphattunk képet, illetve megtudhattuk, mennyire sokrétű egy okosóra és a benne található rengeteg szenzor milyen sok információt képes adni rólunk és a külvilágról.

Dr. Gludovátz Attila (ELTE Informatika Kar) előadásának témája „A webfejlesztés lehetőségei a játékfejlesztéstől az üzleti vagy az ipari alkalmazásokig” volt. Mindhárom terület részletesen bemutatásra került kitérve az adott terület mai és jövőbeli lehetőségeire illetve a területtel kapcsolatos nehézségekre is. Szó esett a webfejlesztésben jelenleg uralkodó trendekről és az innovációs lehetőségekről.

A témahét folyamán tanulóink naprakész, tartalmas előadásokat hallhattak, amit az előadóknak ezúton is nagyon köszönünk!

Az előadásokon készült képek megtekinthetők: ITT

Az előadások szervezésében köszönjük a soproni TIT egyesület segítségét!

Csóka Csaba oktató, szervező

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Kilenc csapat mérte össze tudását az idei informatika versenyen

Kilenc csapat mérte össze tudását az idei informatika versenyen

Tizedik alkalommal küzdöttek az általános iskolák két fős csapatai az informatikai bajnok címért.

2023. dec. 8.


KH

Digitális témahét

Digitális témahét

Az idei tanévben március 27. és 31. között került megrendezésre a digitális témahét.

2023. ápr. 1.


KH

Motoros balesetvédelmi előadás

Motoros balesetvédelmi előadás

Április 3-án (hétfőn) - az iskola aulájában - motoros balesetvédelmi előadást tartottak  a BMW Motoros Túra Klub Sopron képviselői.

2023. ápr. 4.


KH


Partnereink

SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum


Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum

9400 Sopron, Ferenczy János utca 7.

Telefon: +36 30 600 2726

E-mail: titkarsag@vasvill.hu

OM azonosító: 203051/002


2024Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum