SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum

OM kód: 203051/002 | 9400 Sopron, Ferenczy János utca 7.

Intézmény logo

Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum

HírekKözérdekű adatokJUBILEUMI ÉVKÖNYVKRÉTA

Hírek

2022. márc. 21.


LA

    Az országos válogató versenyig jutott...

    Iskolánk 11. F osztályos tanulója, Németh Dávid a szakmai versenyek területi válogatóján központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő területen tovább jutott az országos válogató versenyre.

    Az országos válogató versenyig jutott...

    A válogató verseny Budapesten zajlott. Regisztráció után a versenyző diákok elvonultak a gyakorlati munkadarabot elkészíteni, 3 óra állt rendelkezésükre. Dávid ebédnél elmesélte, hogy a munkadarabot elkészítette, de egy hajlítás nem úgy sikerült, ahogy kellett volna.  Következett a szóbeli megmérettetés, ezt követően találkozhattam a tanulóval ismét, és volt lehetőségem megnézni a versenyzők által elkészített munkadarabokat is.

    Kilenc versenyzőből öt jut tovább és négy munkadarab nem készült el teljesen, ezért nagyon bíztunk az eredményességben. A szóbeli eredményről nem volt információnk, kamarai értesítést sem kaptunk. A Szakma Sztár verseny honlapján olvastuk aztán a továbbjutók nevét,  abban Dávid neve sajnos nem szerepel.

    Természetesen én így is roppant büszke vagyok rá, hiszen a területi válogatók is az ország különböző pontjain zajlottak a helyi kamaráknál, innen jutott be az országos előválogatóba Németh Dávid tanulóm.

    Azt is meg kell említenem, hogy az ország legjobb 10 diákja vehetett részt az előválogatón és két diákunk Geiger Brúnó a 12. és Radics Patrik a 13. helyen végzett. Épphogy csak lecsúsztak a továbbjutásról. Dicséret illeti őket is.

    Dávidnak és nekem is egy jó kis élmény volt ez az egész sztori. Jó volt izgulni és szorítani valakinek, aki komolyan veszi a szakmáját.

    Lőrincz Attila
    oktató, felkészítő tanár

     

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Mechatronikai versenyen sikerrel szerepeltek diákjaink

    Mechatronikai versenyen sikerrel szerepeltek diákjaink

    Sikerrel szerepeltek diákjaink a budapesti Simulation of Mechatronics Challenge versenyen

    2024. máj. 10.


    BNI

    A Vas-Villá’-sok Szakmai Projektnapja 2024

    A Vas-Villá’-sok Szakmai Projektnapja 2024

    Iskolánk idén is megtartotta Szakmai Projektnapját május 8-án, amikor a 9., 10. és 11. évfolyam tanulói szakmájukhoz kapcsolódó munkahelyekre és vidám programokra látogatnak el.

    2024. máj. 9.


    TA

    RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS

    RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS

    Kezdetét vette a rendkívüli felvételi eljárás. Ennek keretében azok a tanulók is felvételt nyerhetnek valamely középfokú oktatási intézménybe, akiknek ez a normál felvételi eljárásban valamiért nem sikerült. Jelentkezni 2024. május 22-ig e- mailben, a titkarsag@vasvill.hu címen lehetséges.

    2024. máj. 6.


    KS, KH


    Partnereink

    SZC logo

    Soproni Szakképzési Centrum


    Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum

    9400 Sopron, Ferenczy János utca 7.

    Telefon: +36 30 600 2726

    E-mail: titkarsag@vasvill.hu

    OM azonosító: 203051/002


    2024Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum