SCARBANTIÁTÓL A PÁNEURÓPAI PIKNIKIG − Történelmi karnevál

Középiskolások városismereti vetélkedője iskolánkban

2018. február 28-án rendeztük meg − immár második alkalommal − a középiskoláknak meghirdetett városismereti vetélkedő döntőjét, melyet iskolánk humán munkaközösségének tagjai (Kasznár Éva, Martonosiné Maráz Rita, Tenkiné Kakas Katalin tanárnők) szerveztek.
          A nyolc csapat részvételével (Handler 2, Porpáczy 3, Szent Orsolya, Vas-Vill’, Pánik (vegyes csapat a Porpáczy, a SVK és a Széchenyi diákjaiból) megrendezett döntőben sokrétű, érdekes feladatokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek.
          A legjobb öt csapat részvételével lezajlott döntő az előzetes feladat prezentációjával kezdődött, ahol egy történelmi karnevál programját, plakátját vagy reklámfilmjét, illetve logóját kellett bemutatniuk a csapatoknak. A továbbiakban jelmez- és fegyverfelismerés, zenehallgatás, lakberendezési és villámkérdések színesítették a programot.
          A változatos kérdések és jelmezek összeállításához sok segítséget kaptunk a Petőfi Színház jelmeztárától, a Városi Könyvtártól és a Soproni Múzeumtól. 

          A verseny jó hangulatban zajlott, a csapatok élvezték a játékos feladatokat. Több csapat kiváló prezentációt készített, és élvezetes volt azok bemutatása is. A verseny két fordulója között pihenhettek, ebédelhettek is a résztvevő diákok.

          A verseny végeredménye: az első két helyen a fertődi Porpáczy SZKI csapatai végeztek, a harmadik helyezést a Handler Nándor SZKI Zweigelt nevű csapata érte el.

A nyertesek VOLT-belépőket, könyvutalványt, fitneszbérletet, mozibérletet kaptak ajándékba, melyeket támogatóinkSopron MJV Önkormányzata, a Soproni Szakképzési Centrum, az Elit Mozi, a Fit Forma Studio Sopron és a Vas-Vill’ ajánlottak fel.

 

I. A Porpáczy-iskola "Feláldozhatók" nevű csapata
Kalmár Miklós felkészítő tanár, Békési Réka, Hellebrand Lili, Karsai Dorottya
 
II. A Porpáczy-iskola 1. csapata
Bella Bettina, Ribai Hanna, Pfeiffer Laura, Kalmár Miklós felkészítő tanár
 
III. A Handler Nándor SZKI "Zweigelt" nevű csapata
Bebesiné Nagy Éva felkészítő tanár, Dobson Kitti, Holics Kata, Szabó Patrik
 
A döntő résztvevői
 
A zsűri
 
Köszönjük a versenyt szervező és a felkészítő tanárok munkáját,
gratulálunk a résztvevő csapatoknak, külön a győzteseknek!

 2018-02-21: Városismereti vetélkedő középiskolásoknakTovábbi híreink