HARMADIK VÁNDORTÁBOROZÓS NYÁR

VasVillások kalandoztak hegyen-völgyön át júliusban...

Idén is sikeresen pályázott iskolánk az Aktív Magyarország Erdei Vándortáboraira, és három vadregényes helyen töltöttek egy-egy hetet diákjaink.

Július 5 és 11 között a Mecsek szurdokait és a Zselic dombságát járták be a tanulók.

A Mecsekben hét napon át túrázott a vidám csapat. Elindultak Pécsről, bejárták a Melegmányi- és a Nagy-Mély-völgyet, megcsodálva a csodálatos karsztképződményeket; meghódították a Zengő 683 méteres csúcsát; úsztak a Dombay-tóban, ismerkedtek a pécsváradi vár történetével.

Képek a mecseki táborról

Ugyanekkor a vasvillás csapat másik része a Zselic lankás dombvidékét barangolta be. A Zselicben rengeteg élmény várta őket: simogattak szelíd szarvasokat, távcsővel figyelhették meg a Napot a Zselici Csillagvizsgálóban, kisvonatoztak a Zselici Csühögővel beutazva a napfényben fürdő tájat, csodaszép ezüsthárstársulások mellett túráztak, a Bükkalján mély szurdokon át jutottak az elrejtett Csepegő-kőhöz, majd az egész élménydús hetet a kaposvári élményfürdőben pihenték ki.  Minden éjjel pokrócon fekve kutatták a csillagokat az fényszennyezéstől mentes égbolton, és csodálták a Tejút csillagsorát.

Képek a zselici táborról

A harmadik tábor diákcsapata július 14-én indult a Vértes meghódítására és vértesi hősökként léptek ki az erdőből egy hét után. A hátizsákokat maguk vitték a diákok, térerő nem volt az erdőben, viszont voltak igazi erőt próbáló kalandok: meredek sziklákon megközelítették meg a csókakői várat, felkutatták Gerencsérvár romjait, bekúsztak az oroszlánkői barlang járataiba , Vérteskozmán menedéket kerestek a szakadó eső elől és izgalmas átkelésben volt részük  a sáros-csúszkálós meredek ösvényen. A vidám csapat fürdött a nagy melegben a Tankcsapda-tóban, és esténként tábortűz mellett beszélgettek.

Képek a vértesi táborról

Vidám élményekkel és izgalmakkal zártuk az idei erdei vándortáborokat. Meséljenek a képek ezekről a napokról és az élményeket átélő diákok.

Menjünk jövőre is smile

Bakki-Nagy Imre, Csikósné Czakó Franciska, Horváth Renáta, Keizler Anikó, Kiss Zoltán, Konrád Hajnalka, Tömördy Szabolcs szervezőtanárok