ITTHON A BARCELONAI CSAPAT!

2019. október 27-én, vasárnap este ¾ 8-kor megérkezett a barcelonai szakmai gyakorlaton részt vett diákokat hazaszállító busz a Vasvilla’-hoz.

Két héten keresztül éltünk, laktunk, dolgoztunk, vásároltunk, várost jártunk a katalán fővárosban…

Szinte elmondhatatlan mennyi élményt hoztunk haza magunkkal. Egész biztos, el kell telnie bizonyos időnek, hogy felfogjuk és tudatosítsuk ennek az időszaknak a jelentőségét, a több szempontból is meghatározó hatását az életünkben.  Mert, hogy meghatározó volt, az egészen bizonyos.

A 16 diák hét munkahelyen próbált helytállni az informatika, a mechatronika és a sport világában. A szakmai tapasztalatok mellett, ismereteket szerezhettek egy másik nép munkamoráljáról, életviteléről, kultúrájáról és közelebb kerülhettek a spanyol nyelv használatához is.

Az egyetemi diákszállásról minden munkanapon metróval illetve busszal jutottak el a munkahelyeikre, ezáltal komoly önállóságra tettek szert és tájékozódási képességeik is jócskán fejlődtek, hiszen Barcelonát, méreteit tekintve sem lehet Sopronnal egy lapon említeni.

Ami az étkezést illeti, teljes ellátást kaptunk, ami lehetőséget teremtett a sokszínű spanyol konyha megismerésére. Ez azonban nem tartott vissza bennünket attól, hogy néhány helyi étteremben megkóstoljuk a hagyományos ízeket, mint például a paellát, az empanadát vagy éppen a churrost.

Munka előtt vagy után, amikor a diákok szabadok voltak, nap, mint nap felfedeztük a város csodáit. A két hét végére elég hosszúra nyúlt azon nevezetességek listája, amiket felkerestünk. Mindenekelőtt Antoni Gaudí remekműveiről kell említést tennünk. Ezek a Güell park, Güell palota, Casa Mila, Casa Batllo, Casa Vicens, Casa Calvet, Portal Miralles, Torre Bellesguards,

de mind közül az első a Sagrada Familia. Gaudí építményei mellett nem hagyhatjuk ki a sorból a La Rambla-t, a fantasztikus piacot, a Diadalívet, a Citadella parkot, az FC Barcelona otthonát, a Camp Nou-t, a katalán zene palotáját, a Gótikus negyedet, a Montjuic hegyet a várral, a Magic Fountain-t, ami valóban egy varázslatos szökőkút.

Épp olyan varázslatos, mint ez a két hét volt az Erasmus+ pályázatnak köszönhetően, amely lehetővé tette, hogy ingyen eltölthettük ezt az időt Barcelonában teljes ellátással, kulturális programmal és szakmai gyakorlattal.

Meggyőződésünk, hogy mind a 16 tanuló  (no és persze az őket felkészítő és kísérő tanárok is) életre szóló élményekkel tért haza és felejthetetlen időszakot tudhat maga mögött.

Ízelítőül hadd mutassunk néhány képet erről a két hétről!

Huszár Marianna  és Tükör Enikő kísérő tanárokBarcelonaTovábbi híreink