Gólyahét a Vas-Villa'-ban

Idén is vidám Gólyahéten ismerkedtek a 9. osztályos tanulók a Vas-Villa’-val. 167 diák kezdte meg a 2019-2020-as tanévet iskolánkban az érettségit adó négy szakgimnáziumi képzési formában informatikusként, mechatronikai technikusként, közlekedésgépészként, sporttagozatosként, és két szakközépiskolai osztályban a villanyszerelő, a gépi forgácsoló és a központifűtés- és gázhálózat szerelő szakmákat tanulva.
Az első héten a tanulók kötetlen formában vettek részt a tanórákon. Osztályfőnökeikkel átbeszélték az iskolai rendet, bejárták az iskola épületét, a tanműhelyeket, az iskolai és városi sportlétesítményeket. Játékos feladatok megoldásával megismerték egymást, vidám perceket töltöttek el az osztálytermekben. Egyik nap Sopronban sétálva, tanári kísérettel kutatták a város titkait, épületeit, történelmét városi térképet használva és városismereti totót kitöltve. A Gólyahét zárásaként Gólyatáborban vettek részt a tanulók osztályfőnökeikkel és a programot segítő tanárokkal. A Gólyatábornak helyet adó brennbergi ifjúsági táborba az iskolából induló szervezett túra során jutottak ki a tanulók. A túra során az erdőt felfedező feladatokat oldottak meg: növényfelismerés, patakvízhordás, logikai feladványok. A táborba megérkezve sportjátékok, közösségi játékok (a Médiaklub vezetőjének irányításával), és számháború várta a diákokat. Míg a gyerekek a játékokon vettek részt, a táborba kilátogató szülők az osztályfőnökökkel beszélgettek vidám légkörben. Este a táborban főzött vacsora és tábortűz zárta a programot.
Másnap az ébresztőt és a reggelit követően képzett animátor mozgatta meg a diákokat közösségfejlesztő vidám feladatokkal. Délben beszélgetéssel, a közösen eltöltött időben szerzett élmények cseréjével fejezték be a Gólyahetet. Feltöltődve, egymást megismerve, bátran kezdhetünk bele a tanulásba!


Sikeres tanévet kívánok Mindenkinek!

Keizler Anikó a 9.C osztály osztályfőnöke

Képek a gólyahétről ->


További híreink