Irány Barcelona!

Iskolánk Erasmus-pályázatot nyert

IRÁNY BARCELONA!

Iskolánk elsőként a Soproni Szakképzési Centrum tagiskolái közül Erasmus+ Mobilitás pályázatot nyert, melynek keretén belül 16 diák Barcelonában teljesítheti kéthetes szakmai gyakorlatát 2019. október 13-27. között.

A 16 tanulóból heten  informatikai feladatokat látnak majd el, hárman egy sportcentrumban masszőrködnek, míg hatan a Peugeot barcelonai gyárában fognak dolgozni.

A mobilitást megelőzően a diákok felkészítő órákon vesznek részt augusztus utolsó hetében. Ezen a héten a pályázatíró szervezet egyik munkatársa egynapos felkészítő tanfolyamot tart a szülőknek és a diákoknak.

A résztvevők a külföldi szakmai gyakorlat elismeréseképpen EUROPASS bizonyítványt kapnak majd, mely az Európai Unión belüli külföldi szakmai munka legelfogadottabb igazolási formája.

A mobilitást követően disszeminációs munkálatok várnak a tanulókra, melyeknek célja, hogy minél szélesebb körben terjesszük a  sikeres pályázatban való részvételünket és remélhetőleg kizárólag pozitív tapasztalatainkat.


Iskolánk legfőbb célja ezzel a két hetes mobilitással az, hogy a programban részt vett diákjaink legyenek képesek önálló munkavégzésre, tanuljanak meg fegyelmezetten és pontosan, precízen végrehajtani feladatokat, amivel az itthoni társaikat is nagy mértékben ösztönözni tudják. Alakuljon ki bennük az igény arra, hogy választott szakmájukban további ismereteket akarjanak elsajátítani. Reményeink szerint a mobilitás segítség lesz jövőképük kialakításában, személyiségük fejlődésében.

(Fotó: Póta Szilvia: Barcelona – Gaudi nyomában; La femme, 2014. április)

 


További híreink