Egészségnap az iskolában

Önismereti játék, jógabemutató, drogprevenció

Egészségnap az iskolában

December 1-jén, pénteken egészségnapot rendeztünk iskolánkban. A sokszínű programkavalkád keretében diákjaink és tanáraink - 8,00 és 11,30 között - változatos előadásokon, különleges bemutatókon, izgalmas filmvetítésen és nem mindennapi játékokon vehettek részt. Keizler Anikó tanárnő ötletének és szervezésének köszönhetően szó szerint színes volt ez a nap: a tanulók nagy része fehér, piros vagy zöld pólóban érkezett, a pedagógusok közül többen sárga színű felsőt viseltek.

    A kilencedikesnek dr. Kabelik Ibolya iskolaorvos az energiaitalok káros hatásáról, Nagy Krisztina dietetikus az egészséges táplálkozásról tartott előadást. Nagy Márton József - iskolánk volt diákja, testépítő világbajnok - a testépítés rejtelmeiről beszélt, Csabay Erika védőnő pedig jógabemutatót tartott a tükörteremben. A tizedikesek egy része Tóthné Szakály Lilian iskolai szociális tanácsadó vezetésével - „Ki vagyok én?” címmel - önismereti játékon vehetett részt, mások Hiller Judit iskolapszichológusnak az internetes zaklatásról szóló előadását hallgathatták. Meghatározó élményben volt részük azoknak, akik Bencs-Várday Sándor mentőtiszttel találkozhattak, aki az életmentés alapvető tudnivalóit ismertette meg a diákokkal.

    Az aulában a délelőtt során ételbemutatók zajlottak, ahol az egyes osztályok előre meghatározott alapanyagból készítettek salátákat, köreteket, édességeket. Ebben a nem mindennapi vetélkedésben a 10. A-sok és a 10. C-sek voltak a legjobbak. A tizenegyedikeseknek Mastalír Márta tanárnő Testkép címmel tartott előadást, Deák Dóra védőnő pedig az újraélesztést szemléltette. Hosnyánszki Szilvia, a Soproni Vízmű munkatársa a csapvíz és az ásványvíz különbségeit taglalta, Kadlecsik Zoltán mentálhigiénés szakember izgalmas témát feszegetett: „Hogyan legyek, hogyan ne legyek dühös?” A végzősök filmvetítésen, majd az alkotás kapcsán megbeszélésen vettek részt, Tenkiné Kakas Katalin tanárnő ajánlásával és irányításával a Trainspotting című filmdrámát tekinthették meg.

    Az egészségvédelmi projektnapon mindenki talált magának érdekes és tartalmas programot, a diákok és a tanárok egyaránt jól érezték magukat. A változatos és hasznos előadásokból, bemutatókból, különböző játékokból mindannyian profitáltunk, s a színes kavalkádot várhatóan még sokáig fogjuk emlegetni a VasVilla folyosóin és tantermeiben.

Köszönjük minden előadónak, közreműködőnek, hogy hozzájárultak az iskolai egészségnap sikeres lebonyolításához!

 

Módos Anikó

Fotók: Istvánffy LászlóEGÉSZSÉGNAP 2017. december 1.