TAVASZI FÉSZKELŐDÉS TÚRA

Iskolánkban működő kutatóprogramom keretén belül egy újabb túralehetőséggel készültem, a sikeres Madárkarácsony túra folytatásaként...

A Taeg Zrt-vel és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Soproni Helyi Csoportjával közösen kerül megszervezésre.

A TAVASZI FÉSZKELŐDÉS TÚRÁT is feladatlappal lehet teljesíteni, április 11-ig. A közel 6 km-es útvonalon 10 állomást jelöltünk ki a tanulókkal. A feladatok elsősorban a madárvédelmet népszerűsítik, aktuálisan a madarak fészkeléséhez kapcsolódva, de az erdő élővilágával ismerkedhet az, aki kilátogat a Károlymagaslati parkolóhoz és teljesíti a körtúrát.

Az állomásokon három képet helyeztünk el, egy erdei környezetben is előforduló madárfajunk fészkeléséről készült rövid leírást, az adott állomáshoz tartozó feladat megoldását segítő képet, és a következő állomás megtalálását segítő képrejtvényt, a rajta látható tárgyak utalnak a következő állomás helyszínére.

A feladatlapok felvehetők iskolánk bejáratánál, az Erdei Büfében és a Károlymagaslati parkolóban. A túrát teljesítők ajándékban is részesülnek. Örömmel fogadjuk a túra során készült fényképeket is, a beküldők között a MME ajándéktárgyait sorsoljuk ki.

A túrát maximum 10 fős csoportokban lehet teljesíteni, az egészségügyi előírásokat betartva!

Mindenkinek tartalmas időtöltést és jó túrát kívánok a szervezők nevében!

                                                                                                                     Gyimóthy Zsuzsa

                                                                                                                              tanárnő