VASVILLÁS SIKER A IT ESSENTIALS ORSZÁGOS SZAKMAI VERSENYEN

A Vasvilla volt az ország egyetlen iskolája, ahonnan a 12 fős országos döntőbe kettő versenyző is bejutott!

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum a Deutsche Telekom IT Solutions szponzorálásával rendezte meg a Cisco IT Essentials tananyagára épülő hetedik országos szakmai versenyt a Budapesti Műszaki SZC Bláthy Ottó Titusz Informatikai Technikumban.

A verseny szervezésének az volt a célja, hogy az IT Essentials tananyag oktatását végző szakképző intézmények diákjai összemérhessék tudásukat. A verseny szeretné felhívni a figyelmet az IT Essentials tananyag fontosságára az informatikai szakképzésben, és létjogosultságára a gyors ütemben fejlődő informatikai világban.

A verseny népszerűségét mutatja, hogy az elmúlt hét évben folyamatosan nőtt a jelentkezők száma. Ebben az évben 30 szakképző intézmény több mint 300 tanulója vett részt.

A verseny két fordulóban került megrendezésre. Az I. forduló központi tesztfeladatsora alapján a döntőbe 11 intézmény 12 diákja jutott be. Az iskolánk volt az egyetlen a 30 intézmény közül, amely 2 versenyzőt is az országos döntőbe juttatott:

Németh Noel
Balaskó Kristóf

A döntőt a korábbi években személyes jelenlét formájában rendezték meg. Idén a járványhelyzet miatt a döntő is teljesen új formában, online került megrendezésre.

A döntősök otthonukból kapcsolódtak be VPN kapcsolaton keresztül, a rendező iskola számítógépeire, ahol egymásra épülő, elsősorban szoftverek és számítógépes hálózat telepítését illetve konfigurálását jelentő feladatokat kellett végrehajtaniuk, valós és virtuális környezetben.

ajándékA döntőt „szabadulószobaszerű”, IT kihívásokra épülő feladatsoron elsőként végig érő versenyző nyerte meg. Iskolánk két tanulója a döntőben is nagyon szépen szerepelt:

Németh Noel 11. évfolyamos tanulónk az 5.

Balaskó Kristóf 10. évfolyamos tanulónk a 7. helyen végzett.

A döntőbe jutó versenyzők oklevelet és egy-egy számítógépszerelő szerszámkészletet kaptak.

 

 

Gratulálunk versenyzőinknek a szép eredményekhez!

                                   Jókuti Zsolt                                  Pozsgai Tamás
                              informatika tanár                             informatika tanár
                         munkaközösségvezető

 oklevél