CICÁK AZ UDVARON

Kiscicák az iskola udvarán...

CICÁK AZ UDVARON

   Augusztus 21-én  iskolánk egyik oktatója a semmiből erős nyávogást halott, rövides keresés után arra lett figyelmes, hogy 3 kismacska és anyukájuk feküdt az udvar egyik zugában.

    A cicák egy ideig az iskola udvarán laktak, addig a tantestület és a takarító személyzet is etette őket. Szeptemberben azonban jött a rossz idő és fennállt az esélye annak, hogy a hideg, esős időben a cicák megbetegszenek, ezért iskolánk felvette a kapcsolatot Molnár Irénnel, - soproni állatvédővel -  aki segített a cicákat biztonságba helyezni. Még aznap elvitték őket állatorvoshoz, ahol kiderült, hogy egészségesek, Fiv /Felv tesztjük negatív. Innen is hálás köszönet Molnár Irénnek!
    Az iskola tantestülete összegyűjtötte az anyacica ivartalanításához szükséges költséget, ezt eljuttatta a Balfi utcai Állatorvosi Centrumba. A kiscicák elválasztása után lesz esedékes az ivartalanítás.

A fekete-fehér kiscica még keresi otthonát, ezért arra kérnénk, hogy ha szeretnél egy doromboló kis családtagot érdeklődj  Molnár Irénnél.

Miért fontos az ivartalanítás?

Az ivartalanítás többek között azért is fontos, mert egy nőstény macska évente átlagosan 2x ellhet, egy ellésnél pedig átlagosan 2-6 kiscica jön a világra. Ez azt jelenti, hogy egy macska 10 éven belül kb. 80 kölyköt szül, akik ugyanilyen tempóban szaporodnak, ezért 10 év elteltével több százezer kismacska látja meg a napvilágot. Sajnos lehetetlen ennyi cicának otthont találni, ezért sokan a nem kívánt macskákat az utcán hagyják, legrosszabb esetben bántják őket. A menhely sem a legbiztosabb megoldás már, mivel kevés a hely, így nem jut minden cicának biztonságos otthon.

Az ivartalanítás az állatvédédelem szerves része!

 

Tóth Lili