ADIÓS BARCELONA!

Projektzárás a Vasvillában

 

ADIÓS BARCELONA!

Projektzárás a Vasvillában

 

Elérkezett ez a pillanat is!

Tavaly ilyenkor, miután kiderült, hogy nyert az Erasmus+ pályázatunk „Barcelonly” névvel, izgatottan készültünk a projekt megvalósítására.

Ennek megfelelően 16 diákot vittünk ki szakmai gyakorlatra a katalán fővárosba 2019. október 13-27. között.

Honlapunkon a kezdetektől mostanáig bármely érdeklődő nyomon követhette a pályázat sorsát, lépéseit.

Hazatérve megpróbáltuk minél szélesebb platformon közhírré tenni ezt a fantasztikus, a diákok és a Soproni Szakképzési Centrum iskoláinak életében egyedülálló lehetőséget. Megjelentünk a Sopron TV-ben, a Kisalföldben és a Soproni Témában.

Azt gondoljuk, nem kérdéses, hogy mennyi pozitív hozadéka van ennek a Barcelonában eltöltött két hétnek a gyerekek személyiségét, szakmáját és életszemléletét illetően.

A pályázat azonban lezárult, miután sikeresen teljesítettük a vállalt feladatokat.

  1. június 26-án ünnepélyes projektzárásra került sor a Vasvilla aulájában, ahol az igazgató úr a két igazgatóhelyettes és a kísérő tanárok jelenlétében minden résztvevőnek átnyújtotta az Europass bizonyítványokat. Ezekben az egyes vállalatok, cégek igazolják diákjaink munkájának eredményességét, s ezek jócskán megkönnyíthetik későbbi elhelyezkedésüket a munkaerőpiacon.

Ennek a történetnek azonban van folytatása is, mely kiemeli e pályázat sikerességét. Idén ugyanis újból beadtuk pályázatunkat egy következő barcelonai szakmai gyakorlatra az Erasmus+ keretein belül. Nagyon reméljük, hogy a Vasvillások megismételhetik sikerüket Katalóniában!

 

  1. június 26.

    Huszár Marianna és Tükör Enikő (kísérő tanárok)