Madárkarácsony

Az idei tanévben Gyimóthy Zsuzsa tanárnő már második alkalommal hirdette meg a Madárkarácsony programot. ..

Az idei tanévben Gyimóthy Zsuzsa tanárnő már második alkalommal hirdette meg a Madárkarácsony programot. A programon belül a tanulóknak lehetősége volt túrázni, részt venni bemutató madárgyűrűzésen és kreatív műhelyben is tevékenykedhettek.

A kreatív műhelymunkával az Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakoztunk, újrahasznosítás kategóriában. A kupakgyűjtő verseny során a tanulók konzervdobozokat is gyűjtöttek, valamint tavalyról maradtak kiégett villanykörtéink és befőttes üvegek is. A háromféle hulladékot a tanárnő előkészítette és mintadarabokkal várta a tanulókat. A program három tanítási órára lett meghirdetve, 10-10 tanuló számára.

Összesen 30 tanuló (9.d, 9.s, 10.c, 10.s, 11.s, 12.c, 12.s) vett részt a munkában, készültek mécses tartók, madáretetők, karácsonyfadíszek egyaránt. Az ügyesebbek több dekorációt is tudtak készíteni. Volt, aki maga is meglepődött, milyen szép alkotás került ki a kezei közül. Lesz, aki a szüleit lepi meg vele karácsonyra, de barátoknak, barátnőknek is készültek meglepetések.2019 Madárkarácsony