Egészségnap 2019

December 7-én szombaton iskolai egészségnapot tartottunk.

A programok közt szerepelt jóga foglalkozás, egészséges életmód, diabétesz előadás, prevenciós beszélgetések különböző témákban. Volt szó a szájhigiénéről, a helyes fogápolásról éppúgy mint a testépítésről, testképről, elsősegély nyújrásról vagy a családtervezésről. Kerestük  a választ "Megtanulható az egészséges életmód?" vagy a "Csapvíz vagy ásványvíz?" kérdésekre. A végzősök pályaorientációs foglakozáson meghívott vendégekkel beszélgethettek. Számos pedagógusunk, illetve külsős előadó segítette, hogy minél több oldalról tájékozódhasssanak diákjaink egészség témakörében. 

-KH-

PÁLYAORIENTÁCIÓS BESZÁMOLÓ A VASVILLÁBAN

Idén immár másodszor került sor a pályaorientációs beszámolóra az Egészségvédelmi Projektnap keretén belül.

Tavaly, amikor elkezdtük szervezni ezt a programot, nem titkolt szándékunk az volt, hogy hagyományt teremtünk vele az iskolában.

Akkor is és most is volt tanítványaink nagy lelkesedéssel és szeretettel tértek vissza az alma materükbe, hogy sok-sok hasznos és talán nélkülözhetetlen információval és tanáccsal lássák el a végzőseinket.

Mindannyian más-más felsőoktatási intézményből érkeztek, tehát különösen színes és érdekes volt a beszámolójuk. Érkeztek a Soproni Egyetemről, a győriből, valamint a BME-ről.

Mindegyik előadó a maga stílusában okosította a 12. évfolyam diákjait.

Nekünk, pedagógusoknak nem kis büszkeség látni és hallani volt diákjainkat, akik immár önálló egyetemistaként, a felnőtt lét küszöbén tekintenek vissza középiskolás éveikre, és látják olykor más színben az itt eltöltött négy évet. 

Jövőre is várjuk őket ugyanekkor és ugyanitt!

Sopron, 2019. 12. 07.

Huszár Marianna

 

 Egészségnap 2019. december 7.