Szakmák délelőttje a Vas-Villa'-ban

Az idei Szakmák Délelőttje rendezvényünk  az eddigi, szakmákat népszerűsítő pályaorientációs rendezvényeink közül, a legsikeresebb volt, 748(surprised) regisztrált érdeklődő látogatott el hozzánk. 

A vártnál sokkal több érdeklődő érkezett, akik szemmel láthatóan jól érezték magukat nálunk, és élvezettel próbálták ki a szakmai tárgyat tanító kollégák által profin összeállított, profilunkat bemutató eszközeinket. Felnőttek, gyerekek egyaránt szívesen érdeklődtek a nálunk tanított szakmák iránt, szólították meg a lelkesen segítő diákokat és az érdeklődők között egyre nagyobb létszámban elvegyülő kollégákat is. 

Fontosnak tartjuk, hogy sok oldalról ismerjék meg iskolánkat, pozitív élmény legyen ez a délelőtt az ide látogató diákok számára. Sok helyen nincs lehetőségük megismerni a lézervágót, a 3D nyomtatást, virtuális valóságot, a modern CNC gépek működését, a villany- és csőszerelést, mechatronikai rendszer működését vagy éppen egy pneumatikus rendszer működését.Természetesen a sport is megjelent a kínálatunkban, s mellette még számos  kipróbálható dolog, mint a kerék csere az autószerelőknél, a csőhajlítás vagy a vezérléstechnikai elemek működése is nagyon sokak számára jelentett új és talán meghatározó élményt.

Kapuinkat reggel 8.00 órakor nyitottuk meg, és már ekkor megérkezett az első "hullám. Pozitív visszajelzést kaptunk, hogy reggelivel vártuk a gyerekeket, ami 10.00 órára teljesen elfogyott. smile

Idén "külsős" vendégünk is volt, aki drónbemutatót tartott az aulában, amely sokak tekintetét vonzotta. Jó ötletnek bizonyult őt is meghívni.

Az ilyen jellegű rendezvények nagyon hasznosak, és pozitív megítélést jelentenek mind a saját iskolánk mind a szakmai oktatás irányába! 

Káldi Sándor

Igazgatóhelyettes

 2019_11_13