Barcelona - csapatépítés

Már csak három hét és indulunk Barcelonába!


Újra együtt a Barcelonly-k!

Csapatépítő túra a Lőverekben

 

Már csak három hét és indulunk Barcelonába!

Hm, bizsergető érzés!

Legutóbb augusztus utolsó hetében volt együtt a csapat, amikor is egy felkészítő táborban ismerkedtek a szerencsés kiutazók egymással, a spanyol nyelvvel és nem utolsó sorban Barcelonával. Már akkor látható volt a csapatépítő feladatok eredménye, hiszen a hét közepére, s főleg a végére a csendesebbek, zárkózottabbak is felszabadultan vettek részt a játékos feladatok megoldásában. Együtt fogalmaztuk meg a közösség céljait, azon belül pedig az egyéni motivációkat.

A múlt szombati túra, ha lehet, még jobban összekovácsolta az amúgy is remek társaságot.

Az iskola előtt találkoztunk délután két órakor, majd innen indultunk fel a Sörházdombi kilátóra. A jótempójú gyaloglás alatt oldott hangulatban beszélgettek a különböző osztályba járó diákok egymással illetve velünk, kísérő tanáraikkal.

A kilátón megcsodáltuk a hidegfront után tisztán látható Schneeberget, a város nevezetes épületeit és mindenki próbálta megtalálni a lakhelyét valamint az iskolánkat is (utóbbit sajnos nem sok sikerrel, mivel láthatatlanul lapult az őt körülvevő házak között). Továbbindulás előtt a kilátó lépcsőjén összetömörülve készítettünk egy csoportképet is.

Mivel gyerek volt még az idő, úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a közös délutánt egy további kellemes programmal: célba vettük az erdei tornapályát. Sokaknak ez volt az első alkalom, hogy végigjárhatták. Egymás után próbálták ki a hol könnyebben, hol bizony nehezebben teljesíthető feladatokat. Szinte mindenki ügyeskedett valamelyik tornaszeren. Még a kevésbé ügyes vagy alapvetően félszeg gyerekek is teljesen feloldódtak az egymást támogató hangulatban, a sokszor vicces pillanatokban. Néhányukra szinte alig lehetett ráismerni, annyira kinyíltak és közlékennyé váltak. Talán mindez érzékelhető is az alábbi fényképeken.

Este hat órára értünk vissza az iskolához fáradtan, azonban kizárólag pozitív érzésekkel.

Kétségünk sincs afelől, hogy mind a felkészítő tábor, mind pedig a szombati túra elérte a célját:  különböző osztályból érkező és más-más érdeklődési körrel rendelkező diákokból összekovácsolt egy csapatot, amelynek már közös a célja és amelyben már nem az „én” számít, hanem a „mi”. És ez a cél nem más, mint három hét múlva elindulni egy talán soha nem ismétlődő kalandra, vagyis két hét szakmai gyakorlatot kint tölteni az Erasmus+ támogatásával a világ egyik legszebb és leglátogatottabb városában, Barcelonában.

 

Huszár Marianna (kísérő tanár)

Sopron, 2019.09.21.